Skip links

Wim Hillenaar voorgedragen als Burgemeester van Maastricht

Op donderdagavond 23 maart 2023 heeft de Gemeenteraad van Maastricht de heer Wim Hillenaar (CDA) voorgedragen als Burgemeester van Maastricht.

Tot februari van dit jaar was Wim Hillenaar waarnemend burgemeester van de fusiegemeente Land van Cuijk. Daarvoor was hij 11 jaar burgemeester van de gemeente Cuijk.

Wim Hillenaar is jurist en begon na zijn diensttijd zijn loopbaan als advocaat (1992), werd beleidsmedewerker bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (1996) om daarna vele jaren in Rotterdam als hoofd Openbare Orde en Veiligheid (1999) werkzaam te zijn geweest. Voordat hij burgemeester werd was Hillenaar managing consultant bij Berenschot (2008). Hij zat voor het CDA in de gemeenteraad van Gouda van 2002 tot 2011.

Wim Hillenaar (54) is getrouwd met Rianne Cöp en samen hebben zij drie volwassen kinderen. De gemeenteraad ziet in hem de burgemeester die zeer goed past in het profiel. Een evenwichtige, kundige en stevige voorzitter van de raad en het college. En met zijn ruime ervaring in de regionale en internationale samenwerking tussen gemeenten is hij een aanwinst. Veiligheid en openbare orde op lokaal niveau zijn bepalend in zijn carrière.

Fractie en Bestuur van CDA Maastricht heten Wim van harte welkom in Maastricht.

Leave a comment