Skip links

Zoveelste incident taxibranche druppel voor CDA Maastricht

Het CDA Maastricht heeft in de media vernomen dat er opnieuw een forse mishandeling heeft plaats gevonden in Maastricht door toedoen van een taxichauffeur.

Daarbij is een vrouwelijke klant dusdanig gewond geraakt door agressief gedrag in een discussie betreffende de ritprijs dat de passagier op de operatietafel aan haar verwonding moet worden behandeld.

Het CDA Maastricht heeft het college van burgemeester en wethouders meermaals op de misstanden in de Maastrichtse taxibranche gewezen. Met gegronde reden zo blijkt opnieuw.

De taxibranche is volgens het CDA  het visitekaartje voor de stad Maastricht en dit voorval en de toegenomen criminaliteit in onze stad baart de partij enorme zorgen. Raadslid Jos Gorren en burger-niet-raadslid Mat Brüll van het CDA in een reactie: “Maastricht heeft bezoekers aan onze stad hard nodig en heeft baat bij een goed functionerende en veilige taxibranche. Dit laatste voorval en andere criminaliteit zetten de stad in een kwaad daglicht en dat kan de stad zich economisch niet veroorloven.”

De gemeente reageerde eerder dit jaar op een brief van het CDA en gaf daarin aan dat de problemen ‘intern’ bekend waren en dat er een verkenningsfase met de taxibranche zou zijn gestart om gezamenlijk te komen tot een resultaat. Het CDA Maastricht heeft tot dusver geen reactie meer vernomen over die verkenningen.

De Christendemocraten willen de vaart in het dossier houden om te voorkomen dat er nog meer incidenten plaats vinden waarbij slachtoffers vallen. De partij wil zo snel mogelijk horen over een actieplan.

Leave a comment