Skip links

Zorgen over diefstal, vandalisme en zwerfafval op Maastrichtse sportparken

Uit een ronde langs de velden heeft het CDA Maastricht helaas moeten constateren dat bij diverse Maastrichtse sportparken sprake is van vandalisme, zwerfafval en diefstallen. In het bijzonder bij de sportparken Jekerdal en Geusselt. Dit baart de gemeenteraadsfractie van CDA Maastricht zorgen.

 

Zwerfafval en vandalisme vormen bij Sportpark Geusselt maar vooral op Sportpark Jekerdal voor de nodige ergernis bij sportverenigingen en hun sporters. Sportpark Jekerdal heeft ten opzichte van Sportpark Geusselt geen open karakter. Desalniettemin heeft het sportpark in Jekerdal helaas al een aardige lijst aan vandalisme incidenten opgebouwd. CDA Maastricht wil dan ook van het college van B&W weten welke maatregelen zij gaat treffen om zwerfafval en vandalisme op Sportpark Geusselt tegen te gaan en hoe zij denkt ongenode gasten te gaan weren van Sportpark Jekerdal.

 

Daarnaast kampt Sportpark Geusselt met een hoog aantal fietsdiefstallen. Sporters zetten om die reden hun fietsen langs het trainingsveld in plaats van in de fietsenstalling. De diefstallen vinden niet alleen in de avonduren plaats maar ook op klaarlichte dag, zo blijkt uit opgepikte signalen. De fietsdiefstallen zijn niet nieuw voor dit gebied.

CDA Maastricht wenst ook voor deze problematiek actie van het college van B&W en vraagt naast specifieke maatregelen voor Sportpark Geusselt ook voor een totale inventarisatie van de fietsdiefstalgevoeligheid van de andere gemeentelijke sportparken.

 

Behandelende CDA-fractieleden: Mat Brüll (burgerraadslid) en Niels Peeters (raadslid)

 

 

Leave a comment