Skip links

Zoek de samenwerking op met Swapfiets over fietsoverlast

Het aantal verkeerd gestalde fietsen in onze stad blijft op veel plekken een probleem veroorzaken met name voor de doorgang. De fietsen van Swapfiets, herkenbaar aan de blauwe band, zijn een kenmerkend beeld in de stad geworden. Het aantal mensen met een abonnement bij Swapfiets neemt alleen maar toe. Uiteraard blijft het de verantwoordelijkheid van de fietser zelf waar deze z’n fiets stalt, maar het CDA Maastricht denkt dat een jong en groot bedrijf als Swapfiets daarbij kan helpen.

Het CDA Maastricht stelt hierbij dan ook de volgende vragen:

1- Heeft de wethouder al eens contact gehad met Swapfiets inzake het fietsparkeerprobleem?

2- Is de wethouder bereid Swapfiets te benaderen voor een gezamenlijke bewustwordingscampagne? Bij een bewustwordingscampagne denken wij aan labels aan de fiets, parkeerinformatie bij het afnemen van een abonnement en fietscoaches vanuit/ i.s.m. Swapfiets. Hoe staat de wethouder tegenover dit idee?

3- Iedere Swapfiets heeft een eigen framenummer en alle klanten van Swapfiets staan in een database. Naast weesfietsen zijn er ook fietsen die dagenlang het trottoir versperren. Is het mogelijk dat handhaving het framenummer van deze fietsen doorgeeft aan Swapfiets zodat zij hun klanten een seintje kan geven? Hoe staat de wethouder tegenover dit idee?

In afwachting van uw antwoord,

Gabrielle Heine Namens de gemeenteraadsfractie van CDA Maastricht

Leave a comment