Skip links

Wopke Hoekstra bezoekt Maastricht

Op woensdag 1 september bracht de minister van financiën en CDA-leider Wopke Hoekstra op uitnodiging van CDA Maastricht een bezoek aan Maastricht. Wopke schreef hierover het volgende:

“Gisteren bracht ik een bezoek aan Limburg. Daar ging ik in gesprek met de mensen van camping en watersportvereniging Randwijck. Zij zijn deze zomer getroffen door verschrikkelijke overstromingen. Toen de eigenaren terugkeerden naar hun vereniging zagen ze hoe het water hun plek had verwoest. Veel vrijwilligers zijn aan de slag gegaan om de camping weer op te bouwen. Indrukwekkend om deze verhalen te horen.

Ook ging ik langs bij Hartelstein. Zij vangen mensen op die door sociale en psychische problemen aan de rand van de samenleving terechtgekomen zijn. Ze bieden hen onderdak en als dagbesteding wordt er in de horeca en in de tweedehands winkel gewerkt. Ik sprak met vrijwilligers over hun inzet voor deze mooie plek. Deze vrijwilligers geven de mensen die zij opvangen een tijdelijk huis. Maar het allerbelangrijkste: een thuis.

’s Avonds was ik welkom bij Geusselt Sport en trapte ik de finale van Maastricht Champions Throphy af. Mooi om te zien hoe vrijwilligers zich inzetten om samen te kunnen sporten en een goede tijd te hebben.

Een goede dag in het zuiden. Ik heb gezien hoeveel er mogelijk is als mensen dingen samen doen en voor elkaar klaarstaan. Dat moeten we koesteren.”

Wopke Hoekstra

Impressie van het bezoek (foto’s Leonard Walpot):

Leave a comment