Skip links

Website gemeente Maastricht tweetalig dankzij motie CDA

Het CDA Maastricht dient op disdag 19 februari een motie in tijdens de raadsvergadering en roept daarin op tot het volledig tweetalig (Engels en Nederlands) maken van de website van de gemeente Maastricht. De Christendemocraten worden in deze motie gesteund door de VVD, Seniorenpartij Maastricht, SBM, PVM en MVP.

Raadslid Peter Corsius van CDA Maastricht: “Maastricht wordt dus weer wat internationaler in haar benadering van buitenlandse inwoners en bezoekers. Zoals het een pretendent voor Culturele Hoofdstad 2018 betaamt!”

In de motie merkt Corsius namens de Christendemocraten op dat het bijhouden van het Engelstalige gedeelte van de website slechts 3000 euro op jaarbasis blijkt te kosten. Een schijntje tegenover het groeiend aantal bezoekers en inwoners van de stad die het Nederlands niet beheersen. Voor deze groep mensen is de website van de gemeente Maastricht de informatiebron bij uitstek. Als zij tenminste begrijpen wat er staat. De motie van CDA Maastricht moet daarin voorzien en wil daarom structureel het bedrag reserveren dat dit mogelijk moet maken door dit op te nemen in de nota Internationaal die voor april geagendeerd staat.

Update:

De burgemeester heeft de strekking van de motie overgenomen

Leave a comment