Skip links

Vragen over de situatie rondom de (internationale) bussen aan de Meerssenerweg

In de beantwoording van vragen aangaande het halteren van Flixbussen, KLMbus en ICbussen aan de Meerssenerweg wordt aangegeven dat momenteel de situatie wordt onderzocht en dat een oplossing nog enige tijd op zich laat wachten (uiterlijk oktober 2017).

Gezien de ernst van de situatie is een oplossing echter veel eerder gewenst, met name gezien het feit dat het vakantieseizoen voor de deur staat en het aantal passagiers en busbewegingen enkel zal toenemen. Met grote regelmaat is nu reeds sprake van een uiterst gevaarlijke verkeerssituatie.

Momenteel wordt door ruimtegebrek op de rijweg gehalteerd met alle verkeersonveilige gevolgen (filevorming en inhalen bij beperkt en slecht zicht) van dien. Ik heb een filmpje op mijn facebookpagina geplaatst van een verkeerssituatie van jongstleden zaterdag  14 mei.

In de beantwoording geeft u ook aan dat NS geen vuilnisbakken op haar terrein bijplaatst omdat het “niet NS-bussen” betreft. Het maakt echter niet uit wie de vuilnis achterlaat, de voorzieningen zijn, met name in de weekenden, onvoldoende. Dat buiten stank en overlast is ook de kans groot dat ongedierte wordt aangetrokken door de vele voedselresten die gedumpt worden. Het is gewoon een smerige aangelegenheid die om verbetering vraagt.

Gezien e.e.a. heb ik de volgende aanvullende vragen:

 

  1. Kunt u aangeven hoe het onderzoek naar de verkeerssituatie versneld kan worden uitgevoerd zodat eerder een bevredigend resultaat mogelijk is?

 

  1. Indien versnelling mogelijk is: Hoe gaat u dit bereiken?

 

  1. Kunt u aangeven welke de rol is van de NS en hoe versnelde medewerking van de NS, in de verbetering van de huidige situatie, kan worden bereikt?

 

Jan Janssen

CDA Maastricht

 

 

Leave a comment