Skip links

Veilige fietsroute studenten naar nieuwe campus Hotel Management School Maastricht

De uitbreiding van de campus Hotel Management school Maastricht gaat gepaard met een grootscheepse nieuwbouw en herinrichting van het campus terrein in Limmel. Hierdoor groeit de campus naar 390 kamers voor de 1e jaars studenten die verplicht verblijven op de campus. Dit betekent dus ook meer fietsbewegingen door de buurt Limmel.

 

Het CDA Maastricht heeft zich tot het laatste moment heel fel verzet tegen de sluiting van RKVCL. Helaas was er geen meerderheid van andere partijen om RKVCL te behouden voor Limmel. Nu RKVCL toch plaats moet maken voor het waterbekken ontstaat er ruimte voor een betere fietsontsluiting van dit gebied. CDA Maastricht pleit dan ook voor een directe en veilige fietsverbinding tussen de binnenstad en de nieuwe campus.

Er ligt nu een uitgelezen kans om meteen, met alle partners, een veilig fietspad aan te leggen in het gebied rond Hoeve Rome. Vanuit het centrum en de nieuwe Noorderbrug kan op een veilige manier via de W. Alexanderweg over het nieuw te ontwikkelen terrein rechtstreeks naar en van de vernieuwde campus gefietst worden.

Met deze oplossing zou er niet meer kriskras door de buurt gefietst hoeven te worden en ontstaat er een rustiger straatbeeld.

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens de CDA ,

 

Mat Brüll

Leave a comment