Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stille tocht voor slachtoffers aanslagen Brussel

Op initiatief van enkele fracties van de gemeenteraad in Maastricht, gesteund door het college van burgemeester en wethouders, vindt op vrijdag 8 april een stille tocht plaats. De tocht vindt plaats ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag in Brussel op 22 maart 2016 en in het bijzonder Alexander en Sascha Pinczowski uit Maastricht.

De tocht begint om 20:00 uur op de Markt in Maastricht en eindigt naar verwachting een uur later op het Vrijthof. De organisatie nodigt iedereen uit om op om waardige en respectvolle manier mee te lopen en de slachtoffers te herdenken. De fracties doen tevens een oproep om een kaarsje mee te nemen en aangestoken te dragen tijdens het verloop van de tocht.

De tocht is een gezamenlijk initiatief van meerdere gemeenteraadsfracties in Maastricht. Tiny Meese, fractievoorzitter Partij Veilig Maastricht (PVM): “Met een stille tocht hopen wij mensen samen te brengen om hun betrokkenheid te delen en iedereen een podium te bieden om hun verdriet te verwerken. Onze fracties hebben hier veel mails en vragen van burgers over ontvangen. Wij accepteren niet dat terreur ons leven gaat beïnvloeden”.

De route van de stille tocht begint op de Markt en zal via de Hoenderstraat naar de Kesselskade lopen. De tocht zal vervolgens via Het Bat en de Graanmarkt naar het Onze Lieve Vrouwenplein lopen, en via de Bredestraat op het Vrijthof eindigen. Hier zal burgemeester Penn-te Strake, voor de Hoofdwacht, de tocht afsluiten.

De stille tocht wordt gehouden onder de noemer ‘Violence is never the answer’. De organisatie benadrukt dat het een stille tocht betreft, en geen protestmars.

Bij de terroristische aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 kwamen 32 mensen om het leven, onder wie meerdere Nederlanders.

Close