Skip links

Pieter Omtzigt en Mona Keijzer stellen kamervragen over de huur van AZC-panden in Maastrichtse Sint Pieter

Vragen van de leden Keijzer en Omtzigt aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en de staatssecretaris van Financiën over de huur van panden voor een azc in Maastricht

1.     Heeft u kennis genomen van het artikel “Burgemeester onder vuur om schimmig azc” (Telegraaf, 8 augustus 2016)?

2.     Wat is de huurprijs die het COA de komende vijf jaar per jaar betaalt voor het pand aan de Parkweg 20 in Maastricht, dat tijdens de onderhandelingen voor 750.000 euro van eigenaar veranderde?

3.     Kunt u het huurcontract voor die locatie en de concept-huurcontracten die dit jaar gewisseld zijn openbaar maken?

4.     Op welk moment was er voor het eerst sprake van een aanbod tot verhuur van de parkweg 20?

5.     Wanneer was het COA op de hoogte van het feit dat het pand aan de parkweg 20 van eigenaar verwisseld was en dat LEA Immobilienvermittlungs GmbH de nieuwe eigenaar was?

6.     Wanneer en waarom heeft u besloten het inmiddels in beslag genomen pand Blekerij 52, niet langer bij de plannen te betrekken?

7.     Waarom deed het COA op 21 maart 2016 een verzoek aan de gemeente Maastricht om capaciteit te creëren voor de opvang van asielzoekers en deelde zij mee dat Vos investment bereid was de panden aan de Parkweg 20 en de blekerij voor een periode van vijf jaar te verhuren, terwijl Vos investment geen eigenaar meer was van Parkweg 20? (brief met kenmerk UHV/RBO/16.u.000622)

8.     Wat is de standaard procedure voor het checken dat er met betrouwbare en bonafide partijen zaken gedaan wordt door het COA? Is die procedure uitgevoerd bij deze transactie?

9.     Heeft het COA onderzoek gedaan naar LEA Immobilienvermittlungs GmbH en haar gemachtigde Vos investment groep en de transactie tussen de twee en heeft zij daar opvallende zaken gevonden? Zijn deze twee ondernemingen met elkaar verbonden, zakelijk en/of persoonlijk?

10.  Wanneer is de FIOD onderzoek begonnen naar Vos investment groep? (bron: http://www.1limburg.nl/maastrichtenaar-opgepakt-voor-miljoenenfraude)

11.  Was het bij COA bekend dat de FIOD onderzoek deed naar Vos investment Groep of had het bij het COA bekend kunnen zijn?

12.  Doet de overheid gewoon zaken zoals vastgoedtransacties met partijen die onderzocht worden door de FIOD, of zijn er ook lopende het onderzoek, extra controles en waarborgen van toepassing? Zijn die hier correct uitgevoerd?

13.  Kunt u deze vragen een voor een en binnen de normale termijn beantwoorden?

Leave a comment