Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Open brief fractie CDA Maastricht: corporaties leggen rekening Rutte II bij buurten en burger

De fractie van CDA Maastricht heeft een open brief gestuurd aan burgemeester en wethouders van de gemeente Maastricht aangaande de woningcorporaties in Maastricht en de rem op vele projecten vanwege de onduidelijkheid van het regeerakkoord op hun huishoudboekje. CDA Maastricht is tegen het gebruik van dit middel als strategisch wapen tegen de beoogde plannen en roept corporaties op om te blijven investeren in de buurten en wijken.

Open brief fractie CDA Maastricht:

Geacht College van burgemeester en wethouders,

Rutte II heeft voor iedereen in dit land gevolgen. De een wordt er meer door geraakt dan de ander. Desondanks proberen we er samen het beste van te maken.

Daarom dat het CDA er des te meer van geschrokken is, dat de buurtkaders te horen hebben gekregen dat de woningcorporaties niets meer in Maastricht gaan doen totdat duidelijk is wat het nieuwe regeerakkoord voor hen gaat betekenen. De gevolgen hiervan voor Maastricht en haar inwoners is immens. Niet alleen regulier onderhoud kan hieronder lijden, zoals dit nu al in sommige buurten gebeurd, maar ook de grote projecten in Maastricht zoals de hoeve Castermans in Wolder of het Hoolhoes in Limmel. Zelfs het kindcentrum en winkelcentrum in deze omgeving wordt vooralsnog alleen maar voorbereid, terwijl het juist van belang is voor de buurt om zo snel als mogelijk aan de slag te gaan!

Het CDA heeft er begrip voor dat de corporaties niet gelukkig zijn met de plannen van de regering. Maar de leefbaarheidsprojecten mogen niet gebruikt worden als “strategisch” wapen. Daarvoor zijn ze te belangrijk en hebben alle betrokken partijen er al te veel in ge├»nvesteerd. En daarmee bedoelen we niet alleen maar geld! De buurten hebben deze projecten broodnodig en kijken halsreikend ernaar uit dat ze ook eindelijk afgerond worden .Het zou zonde zijn als de projecten in de buurten ten onder gaan door mislukte onderhandelingen in Den Haag. College, dit is het moment om aan de slag te gaan, en ervoor te zorgen dat geen enkel project nog meer vertraging oploopt.

Met vriendelijke groet,
Fractie CDA Maastricht

Close