Skip links

Niels Peeters sluit zich aan bij fractie CDA Maastricht

Beste Maastrichtenaren,

Sinds oktober 2009 maakte ik deel uit van de lokale partij, Partij Veilig Maastricht (PVM). Tot mijn achttiende als campagneondersteuner en vervolgens als burgerraadslid, campagneleider gemeenteraadsverkiezingen 2014 en sinds maart 2015 als raadslid. Zeven jaar lang heb ik mij met veel energie ingezet voor deze partij en de stad Maastricht. Mooie partij- en persoonlijke successen zijn gedurende die jaren geboekt.

PVM heeft mij de mogelijkheden geboden om mij te ontwikkelen als politicus en hier ben ik hen dankbaar voor. In het bijzonder een woord van dank aan Esmiralda Thieme en Tiny Meese.

In juni van dit jaar heb ik de partijleiding echter laten weten af te zien van verkiezingsdeelname voor PVM in 2018. Een dergelijke beslissing maak je als vierentwintigjarige niet zomaar.

Al enige tijd ben ik namelijk zoekende naar welke landelijke politieke stroming bij mij past. Deze keuze maak je op basis van overtuiging en inhoudelijke argumentatie. Want hoe zie je de samenleving voor je en hoe wil je deze vormgeven? Oog hebben voor de samenleving in haar totaliteit en niet alleen voor het individu, het durven te investeren op de lange termijn en staan voor onze tradities en cultuur.

Bij publicatie van deze persverklaring maak ik dan ook mijn weloverwogen besluit bekend dat ik met ingang van vandaag het raadswerk voort zal zetten voor het CDA Maastricht.

De fracties van zowel PVM als het CDA Maastricht zijn voor de publicatie van deze persverklaring op de hoogte gesteld.

Niels Peeters

Leave a comment