Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

LVO domeinen plan: terug in de kast

josephine_dols_knegtering“Het wordt géén Big Bang”, sprak de directeur van LVO toen hij zijn plan presenteerde waardoor heel Maastricht op zijn grondvesten begon te schudden. Leerlingen, ouders, docenten, gemeenteraad, nergens is positief gereageerd op het voorgenomen besluit om het middelbaar onderwijs eens grondig op de schop te nemen. Natuurlijk waardeert het CDA Maastricht dat LVO bestuurders nadenken over de toekomst en proberen te anticiperen op de bevolkingskrimp. Alleen jammer dat vooraf niet goed is nagedacht over communicatie en draagvlak. Op allerlei manieren probeert men nu deze nalatigheid te herstellen. Door uit te leggen dat het allemaal wel meevalt, dat het anders is dan in de krant staat en noem maar op. Waardoor de verwarring alleen maar groter wordt.

Hoe nu verder? Er lijkt immers een impasse te zijn. LVO houdt vast aan haar plan. Tegenstanders laten zich niet (meer) overtuigen. Wat doe je dan? Als het aan het CDA Maastricht ligt, komt er een onafhankelijk onderzoek dat meerdere opties gaat bekijken. Is het domeinenplan de enige mogelijkheid om duurzaam onderwijs te bieden? Zijn er alternatieven mogelijk zodat aan elke kant van de Maas VMBO, HAVO en VWO gevolgd kan worden? Kan de verhuizing van het Bonnefantencollege een jaar of nog langer uitgesteld worden zodat er meer tijd is om iedereen op een goede manier over te laten gaan?

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. LVO: leer van uw fouten en luister naar de signalen die u van alle kanten rijkelijk krijgt. Als u tenminste écht het beste voor heeft met onze kinderen.

Josephine Dols-Knegtering
Raadslid CDA Maastricht

Close