Skip links

Drukbezochte Nieuwjaarsborrel CDA Maastricht

bijeenkomstDe Nieuwjaarsborrel van het CDA Maastricht was een groot succes: een sprankelende ontspannen sfeer, veel enthousiasme, een grote opkomst van ca 150 personen en de presentatie van de kandidaat-raadsleden, die er zichtbaar veel zin in hebben. Kortom: het CDA gelooft in haar eigen kracht en straalt veel zelfvertrouwen uit.

Bestuursvoorzitter Hanno Hage van het CDA hield een inspirerende Nieuwjaarstoespraak. Hij schetste in het kort hoe de partij ervoor staat na de inzet in de afgelopen vier jaren van oppositie voeren, van bouwen aan de partijorganisatie en niet in de laatste plaats aan de inhoudelijk boodschap en opdracht die het CDA heeft geformuleerd voor de toekomst.

Het nieuwe verkiezingsprogramma is klaar en de speerpunten voor de komende periode van vier jaar zijn helder geformuleerd. Het CDA weet waar het voor staat maar belangrijker nog is dat het CDA drie leidende principes hanteert: Luisteren – kiezen – doen.

Door te praten met inwoners en in discussie te gaan over belangrijke thema’s heeft het CDA goed in beeld wat er leeft in de stad en onder de bewoners. Vooral door te luisteren weet het CDA wat de wensen van de inwoners zijn, welke ideeën er leven en wat gedaan zou moeten worden om tot verbeteringen te komen. Luisteren staat op de eerste plaats bij het CDA.

Nadat de discussie is gevoerd zal het CDA verantwoordelijkheid nemen. Omdat niet alles kan én geld maar een keer uitgegeven kan worden, moeten er duidelijke keuzes gemaakt worden. Het CDA  wil verantwoordelijkheid nemen en heldere transparante keuzes maken. Kiezen betekent voor het CDA: staan voor je zaak.

Nadat er is gekozen gaan we aan de slag om onze doelen te realiseren. Dit betekent dat we doen waarvoor we staan.

Vivianne Heijnen, de nieuwe lijsttrekker voor de verkiezingen op 19 maart 2014, heeft vervolgens op enthousiaste wijze haar hele team gepresenteerd. Heijnen ging in gesprek met enkele kandidaten over hun ambities en doelen. Wat opviel was het enthousiasme bij de nieuwkomers, maar ook de meer ervaren rotten staken niet onder stoelen of banken dat ze geprikkeld zijn door de nieuwe dynamiek in de partij en het elan waarmee het CDA Maastricht  zich presenteert. De goede sfeer en onderlinge samenwerking, alsmede het geloof in de eigen rol is enthousiastmerend.

Nieuwsuur heeft opnames gemaakt van de Nieuwjaarsbijeenkomst en die zaterdag 1 februari jl. uitgezonden. De goede sfeer en het herwonnen geloof in de partij kwamen daarbij goed tot uitdrukking.

Leave a comment