Skip links

Kindergemeenteraad

Op 3 maart jl. vergaderde de eerste Maastrichtse kindergemeenteraad. Twaalf leerlingen van drie basisscholen trapten hun raadsperiode af. Ook is bekend gemaakt dat Ismael Cabordery, van basisschool El Habib, dit jaar kinderburgemeester is.

De groepen 7 van de basisscholen BS Petrus en Paulus, OBS de Regenboog en El Habib
(twee groepen) vaardigen drie leerlingen af voor de kindergemeenteraad voor het schooljaar 2020/2021:

Petrus en Paulus: Thom van Dooren, Santiago Elffers en Nadiya Perkins
Regenboog: Allejeansielly Browne, Flore Ritzen en Lucas Stobbe
El Habib: Anissa Abdellaoui, Khanom Abed Alrhman, Ismael Cabordery, Damla Dua Erdal, Marjon Nazrabi en Abedalrahman Zarura

Negen van deze leerlingen hebben zich ook aangemeld voor het ambt van kinderburgemeester. De selectiecommissie heeft daarop besloten dat Ismael Cabordery de eerste kinderburgemeester van Maastricht zal zijn. De selectiecommissie bestaat uit (burger-)raadsleden Mat Brüll, Claudia Demas, Manon Fokke, Imgriet Habets en Siem Verkoijen.

< de tekst gaat verder onder de foto >

Vergaderingen en activiteiten
De kindergemeenteraad vergadert, na de eerste vergadering vandaag, nog vier keer. Tijdens die vergaderingen behandelt de kindergemeenteraad in ieder geval twee inhoudelijke thema’s waarover ze een advies uitbrengt. De kinderburgemeester zal de komende maanden een aantal publieke optredens doen, aan de zijde van burgemeester Penn – te Strake.

Ambtsketen
Een burgemeester hoort een ambtsketen te dragen, een kinderburgemeester dus ook. Daarom ontwerpt en vervaardigt Juliette Wijnen, derdejaars body designstudent aan het Maastricht Institute of Arts, een ambtsketen voor de kinderburgemeester. Elke kindergemeenteraad ontwerpt zelf een unieke hanger. Als één van de eerste wapenfeiten hebben de kinderraadsleden vandaag, onder begeleiding van Juliette Wijnen, hun eigen hanger ontworpen. Tijdens de volgende vergadering, op 24 maart, wordt de ambtsketen onthuld.

Leave a comment