Skip links

Help!!! De groene loper komt er aan!

jan_janssen_maastrichtAfgelopen zaterdag druppelde het ook al uit de pen van onze vriend John Hoofs onder de noemer Allebonneur. Wat is het geval?
Afgelopen week heb ik alle moed bij elkaar geharkt en ben met mijn eega een stuk de groene loper gaan fietsen.
Via het Wittevrouwenveld fietsten we richting het MVV-stadion.
Achter het MVV-stadion waar je grasvelden zou vermoeden ligt de eerste tegenvaller die je te verwerken krijgt op de loer. Gras is amper te bekennen maar daarvoor in de plaats groeit en bloeit er weelderig het onkruid. Later in de middag was iemand op een grasmaaier het onkruid langs de vijvers aan het maaien. Raar hè. Dat we iemand sturen met een grasmaaier naar plekken waar überhaupt geen gras te vinden is. Ik moest meteen weer aan het verhaal van de kip en het ei denken.
We fietsten verder.
Op onze nieuwe fietsbrug die de wijken Ambij en Nazareth verbindt met elkaar, en waar we eigenlijk trots op zouden moeten zijn, staat parmantig tussen de nieuwe aanplant van struiken en heesters het onkruid je vriendelijk toe te lachen. Ik vrees dat de nieuwe aanplant straks het loodje legt en door het vele onkruid geen kans krijgt om groot te worden en de bloesem aan ons te laten zien.
Rond het nieuwe station Maastricht Noord had blijkbaar een amateur-grasmaaier een proefexamen grasmaaien gedaan. Hij bleek nog totaal niet klaar te zijn om op examen te gaan. De uitslag zou een zware onvoldoende zijn geworden.

Trouwens, in het voorjaar is door de schooljeugd de groene loper ingezaaid. Daar is niks van terecht gekomen. Het beste kunnen we de hele huidige groene loper zo snel mogelijk omploegen dan oogt het nog het best.

Momenteel hanteren we onderhoudsniveau C in onze stad. Daar moeten we zo snel mogelijk vanaf. Als we die norm blijven hanteren dan kunnen we de groene loper het best maar asfalteren van gevel tot gevel. Dan wordt het nooit wat.
Ik betwijfel zelfs of niveau B het juiste onderhoudsniveau voor de groene loper is want de loper moet toch een visitekaartje voor onze stad worden. Ik denk dat niveau A+ het juiste niveau is voor die groene loper.
We moeten snel een besluit nemen hierover want het komende voorjaar staat er al weer aan te komen. Het onkruidzaad is zich al aan het prepareren op een nieuwe aanval op onze stad.

N.B. Ik vind “Groene Loper” trouwens een verschrikkelijke benaming. Het klinkt zo puur Hollands. Ik ga voor “Kroetwusjboelevaar”.

De groet,
Jan Janssen

Leave a comment