Skip links

Getalm over camperplek frustreert het CDA Maastricht

Dit artikel verscheen op MaastrichtDichtbij

Het vakantieseizoen is alweer bijna ten einde, maar bij het CDA Maastricht wachten ze nog altijd met smart op nieuws in het al bijna vijf jaar slepende dossier over de aanleg van een plek voor campers in de stad. De raadsleden Peter Geelen en Josephine Dols zijn na al die jaren zo hoorndol van het vragen en het informeren dat ze ‘er geen hout meer van snappen’, schrijven ze in een mail aan wethouder Gerdo Van Grootheest (GroenLinks, recreatie).

,,Ik voel me net als een klein kind, dat maar steeds om een snoepje vraagt en het nog niet krijgt”, aldus Peter Geelen.

Aanleiding voor de verontwaardigde mail van Geelen en Dols is een mail van Karin Munnichs, Beleidsmedewerker Bewegen, Sport en Recreatie bij de gemeente Maastricht. Zij liet de CDA-fractie gisteren weten dat het plan momenteel in de ‘welstand fase’ zit. ,,Ook wordt nu de laatste hand gelegd aan de ruimtelijke onderbouwing die nodig is voor de aanpassing van het bestemmingsplan. De doorlooptijd van de vergunning begint bij het formele indienen van de aanvraag. Dat is tot nu toe niet gebeurd. De juridische procedure moet nog starten”, aldus Munnichs.

Aangezien het om een particulier initiatief voor een kleinschalige camping (waar ook campers terecht kunnen) gaat, schrijft ze, ,,kunnen wij geen invloed uitoefen op het indienen van de formele aanvraag. Voor de goede orde wil ik nogmaals melden dat het inde gaat om een kleinschalige camping en geen specifieke camperplek.” Bij de gemeente gaan ze er op dit moment van uit dat de zaak nog voor de zomervakantie van volgend jaar geregeld is.

Peter Geelen zegt niet te weten waar de beleidsmedewerker nu plotseling op doelt. Hoezo, een kleinschalige camping waar ook campers terecht kunnen?, reageert hij geïrriteerd. ,,Wij als CDA proberen de behoefte van specifieke camper overnachtingsplekken in Maastricht te realiseren en niet in eerste instantie vragen wij om een kleine camping met mogelijkheden voor campers”, schrijft hij.Geelen baalt als een stekker omdat hij steeds vragen krijgt van toekomstige gebruikers en die niet kan beantwoorden, laat hij weten. ,,Enige vorm van terugkoppeling is er niet en wij moeten maar steeds vragen om de gebruikers te kunnen beantwoorden. Het zomerseizoen is al weer bijna voorbij en volgend jaar moeten wij maar afwachten of er beweging te krijgen is in dit langslepend dossier. Waar zijn wij mee bezig, dat deze onderzoeksvraag, die al sinds 16 september 2008 bij uw college ligt, niet beantwoord is?”Ook Geelen begrijpt dat er allerlei juridische wegen bewandeld moeten worden, ,,maar dit langzame tempo bevalt ons helemaal niet. Wij vragen u dan ook om tijdelijke formele camperplekken aan te wijzen”, schrijft hij.

,,De nieuwe eventuele mogelijkheid die zich nu heeft aangediend is P&R Noord. Daar is controle en een omgeving die in ieder geval aansluiting geeft naar onze binnenstad.”

Bron: Maastricht Dichtbij/Maarten van Laarhoven. | Dit artikel is overgenomen met uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Herpublicatie niet toegestaan.

Leave a comment