Skip links

Geslaagd Politiek Café met CDJA

Op 17 mei is een succesvol politiek café met CDA jongeren georganiseerd. Onder het motto “ga in gesprek met de fractievoorzitter” gingen jongeren in café Hallo Mestreeg in debat met Theo Bovens (Eerste Kamerfractie), Michael Theuns (Fractie Provinciale Staten Limburg) en Gabriëlle Heine (Fractie Gemeenteraad Maastricht).

De fractievoorzitters deden de aftrap en vertelden over hoe zij op jonge leeftijd de politiek zijn ingerold. Daarna gingen de verzamelde jongeren in gesprek over de zaken die de jongeren op dit moment bezig houden.  Belangrijke politieke onderwerpen kwamen aan de orde, zoals de geestelijke gezondheid sinds COVID-19 en hoe de jeugdzorg hierop is ingericht. Maar ook welke belemmeringen jongeren ervaren in het actief meedenken en meedoen als het gaat om politieke zaken.

Er kwamen veel nuttige zaken aan bod en het was goed te horen dat de jongeren meedenken en mee willen werken aan onze gezamenlijke toekomst. De besproken punten zijn belangrijke input voor het CDA Maastricht en gaan hun weg vinden naar beleid en uitgangspunten.

De sessie smaakt naar meer, dus hou de website en nieuwsbrief in de gaten!

Leave a comment