Skip links

Fietsen in Maastricht – vragen aan het college

Vraag 1:

Naar aanleiding van een raadsbesluit, hebben wij besloten om o.a. het centrum schoon van fout gestalde fietsen te krijgen en te houden.

Nu wij weer de drukke periode van Kerstmis tegemoet zien is het ons inziens noodzakelijk om dit ‘weer’ op te pakken. Het begint een gevaarlijke situatie te worden voor o.a. gehandicapte bezoekers.

Afspraak is afspraak, handhaven is niet zo moeilijk..

Waarom wordt hier o.a. in de Maastrichter Brugstraat niet meer gehandhaafd? (zie foto 1 en 2)

Daarnaast is het voor de ondernemers in de Stationsstraat ook een doorn in het oog en verzoeken zij om hier ook het regime te doen terugkeren.

 

Vraag 2:

De oplevering van Bioscoop Pathé is schitterend geworden (foto 3), maar helaas moeten wij u aanspreken over een probleem voor de fietser.

U spreekt dat een fietspad een minimale breedte moet hebben. Helaas constateer ik iets geheel anders als ik het witte gedeelte als fietspad(je) beoordeel.

Ik neem aan dat de ontstane situatie tijdelijk is en dat u dit gaat oplossen? Dit is erg gevaarlijk met het vele verkeer ter linkerzijde op de Boschstraat. (foto 4)

Hoe gaat u de fietser faciliteren die naar de markt wil fietsen en langs Pathé gevaarlijke toeren moet uithalen? Ook hier is de veiligheid in het geding.

 

Vraag 3:

Helaas bereiken ons steeds meer berichten over de ongewenste situatie bij het Stationsplein.

Mogen wij een overzicht met aantallen van het ophaalregime ontvangen, zoals dit eerder door wethouder Willems is beloofd.

Kunt u ook hier zorgen dat het regime van het ophalen van gestalde weesfietsen weer ter hand wordt genomen?

 

Leave a comment