Skip links

Een bericht van Vivianne over haar kandidatuur voor de tweede kamer

vivianne_heijnenAls je van een beer wat leren kan,
van slimme beren leren kan,
is dat echt iets wat je proberen moet.
Want hoe je profiteren kan,
daar weten beren alles van
en beren zijn als leraar berengoed.
Als je wilt leven als een beer,
ga dan niet als een bij tekeer.
Ik weet wat ik doe,
een beer die wordt nooit moe!

Zo zingt de beer Baloe in de bekende Walt Disney tekenfilm ‘Jungleboek’. De sympathieke beer Baloe is te benijden om zijn levenskunst. De sleur van de dag doorbreken en je zorgen overboord werpen, dat spreekt ons allemaal aan. Maar Baloe is enkel een stripfiguur uit een sprookjeswereld. Heeft hij dan ongelijk?

We verlangen er naar om op gezette tijden de dagelijkse sleur te doorbreken. Mensen leven niet om te werken, maar werken om te leven. In de vakantie genieten we van zon, zee, bergen en lucht. Heerlijk tot jezelf komen, dichtbij huis of op een verre bestemming.

Even stoom afblazen en eindelijk weer eens de kans voor een bezoekje aan familie en vrienden. Tijd om kennis en ervaring op te doen. Maar vooral op adem komen! Want het leven is méér dan Baloe ons doet geloven. We hebben allemaal onze eigen plek in de samenleving en dat vraagt om betrokkenheid.

De zomervakantie ligt intussen achter ons en het gewone leven is weer begonnen. Voor de jongsten onder ons breekt een nieuw schooljaar aan of een nieuwe studieplek. Nieuwe gezichten om je heen, nieuwe stof om te bestuderen. Voor degenen die lesgeven is de start van het nieuwe schooljaar minstens een doorstart.

Anderen beginnen met een nieuwe baan of beëindigen een werkzaam leven. Op die laatsten wacht een zee van tijd die ze zelf zullen invullen. Niet luieren zoals Balou, maar je inzetten voor je naasten en voor de samenleving. Het verenigingsleven vraagt om onze inzet en steun. ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’ is van toepassing op velen.

De ketel vol nieuwe energie is inmiddels opgestookt. Nu is het aan ons om deze energie op een goede manier in te zetten. Zelf zet ik me graag in voor onze belangen en idealen.

Het CDA partijbestuur geeft mij de kans om met uw steun onze politieke idealen uit te bouwen. Een unieke kans om uw belangen landelijk te vertegenwoordigen. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2017 is de stem aan u. Betrokken bij onze samenleving, wil ik mijn gedrevenheid aanwenden om Den Haag en het Zuiden te verbinden. Als geluid uit Zuid. Mag ik op uw steun rekenen? Want samen kunnen we meer!

Leave a comment