Skip links

Doorstartloket voor ZZP-ers in Maastricht na herhaaldelijk aandringen CDA

ZZP-ers (Zelfstandigen Zonder Personeel) met torenhoge schulden staan er in Maastricht niet meer alleen voor. Zij kunnen voortaan rekenen op de hulp van gespecialiseerde bureaus in aanloop naar een doorstart.

Dit zogenoemde ‘doorstartloket’ volgt op een ondernemerslunch van het CDA Maastricht eerder dit jaar. Zakenvrouw van het jaar 2012, Jacqueline Zuidweg, sprak daar onder meer over de schuldenproblematiek van kleine zelfstandigen. Een deel van hen dreigt namelijk kopje onder te gaan als gevolg van de aanhoudende crisis. Gemiddeld kampen zij met een schuld van zo’n 120.000 euro. Bij tijdige hulp 60% van deze groep een doorstart maken. Zuidweg is eigenaar van Zuidweg & Partners in Den Bosch, gespecialiseerd in de begeleiding van ZZP-ers.

Wethouder André Willems heeft naar aanleiding van de oproep van het CDA Maastricht destijds twee bureaus gecontracteerd voor de begeleiding van ZZP-ers die hier behoefte aan hebben. Eén van hen is Zuidweg & Partners. Kleine zelfstandigen beslissen zelf welk bureau zij willen inschakelen.

Het CDA Maastricht heeft in het verleden herhaaldelijk gewezen op de (schulden)problematiek van kleine zelfstandigen. De Christendemocraten zijn bijzonder verheugd dat dit heeft bijgedragen tot de komst van een doorstartloket in Maastricht.

Leave a comment