Skip links

Coronanieuws: Verenigingen blijven vergoeding ontvangen voor oud-papier

Oud-papier wordt maandelijks opgehaald door verenigingen. Hiermee verdienen zij een extra zakcentje voor de verenigingskas. Door de coronamaatregelen is het ophalen van oud-papier tot nadere orde stilgelegd. Raadslid Mat Brüll heeft het stadsbestuur verzocht rekening te houden met de financiële impact voor verenigingen. De uitkomst is dat de gemeente de vergoeding (kwartaal voorschotten), ondanks dat het papier niet wordt opgehaald, aan de verenigingen blijft doorbetalen. 

Totdat er door het kabinet nieuwe, versoepelde richtlijnen worden gegeven, zal het inzamelen van oud-papier geen doorgang vinden.

Aanbieden oud-papier

Ondanks dat het oud-papier niet meer wordt opgehaald blijven toch veel Maastrichtenaren hun oud-papier aanbieden aan de straat. Raadslid Jan Janssen vroeg het college van B&W om betere communicatie, het aanpassen van de online afvalkalender en het gebruiken van push-berichten op de afval-app. Constructief meedenken om het aangeboden oud-papier zo veel als mogelijk te beperken in deze corona-periode.

Leave a comment