Skip links

CDA voorstander ontwikkeling Sappi Zuid-West

CDA Maastricht ziet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Verder investeren in het Sphinxkwartier. Het gebied rond het Bassin, Landbouwbelang en Sappi kan nu eindelijk verder aangepakt worden zodat dit stukje Maastricht zich verder kan ontwikkelen tot een gebied waar men graag wil wonen en recreëren.

Het CDA is verheugd met de overeenkomst tussen Sappi en de gemeente Maastricht. Hierbij hebben beide partijen goede vooruitzichten voorzien. Sappi kan de werkgelegenheid blijven garanderen voor langere tijd en de gemeente Maastricht mag woningbouw (met gedifferentieerde woningeis) toestaan in het gebied Landbouwbelang plus wordt een betere ontsluiting tussen centrum en Belvédère gecreëerd. Het CDA ziet een win/win situatie voor dit gehele gebied!

Ook zien wij kansen voor duurzaamheid. Stadsverwarming, zonnepanelen maar ook levensloopbestendige woningen. Een duurzaam gebied in de brede zin van het woord.

Willy Quaaden, Burgerraadslid

(tekst gaat verder onder foto)

 

Achtergrondinformatie: Ontwikkeling Sphinxkwartier en Bassin

De aankoop van het zuidwestelijk deel van de Sappifabriek biedt de mogelijkheid om het Sphinxkwartier beter aan te sluiten op de binnenstad. Het wordt een aantrekkelijker gebied voor voetgangers en fietsers. De Maasboulevard wordt doorgetrokken om Lumière Cinema, Bureau Europa en Muziekgieterij heen. Daardoor gaan auto’s een andere route nemen. De Boschstraat en de Bassinbrug worden autoluwer. Hierdoor rekken we de binnenstad op naar het noorden en kan het Bassin aan de noordkant worden afgebouwd.

Leave a comment