Skip links

CDA-jongeren gaan nieuwe samenwerking aan

Rolduc-2CDA-jongeren gaan nieuwe samenwerking aan

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari 2014 hebben de jongeren van het CDA, het CDJA, meegeholpen in het oprichten van een Euregionale jongerenafdeling van de Europese Volkspartij, JEVP Euregio Maas-Rijn. Deze JEVP-afdeling zet zich in voor de belangen van jongeren in de beide Limburgen, Noordrijn-Westfalen en Duitstalig België. Het nieuwe zeskoppige dagelijks bestuur van de afdeling telt zes leden: twee Nederlanders, twee Duitsers en twee Belgen.

Europese verkiezingen

Bij de bijeenkomst, waar ook verschillende prominenten zoals Europarlementariër Sabine Verheyen (CDU, Noordrijn-Westfalen), CDA Limburg-fractievoorzitter Martijn van Helvert en de jonge CDA-kandidaat Europarlementariërs Jeroen Lenaers en Wiebe Strikwerda aanwezig waren, lag de focus op internationale samenwerking. De Europese, nationale, regionale en lokale politici bijeen hebben uitgesproken op korte en langere termijn regelmatig samen te gaan werken, om zo sneller betere resultaten te kunnen bereiken voor burgers in verschillende landen. De eerstvolgende bijeenkomst zal nog voor de aanstaande verkiezingen voor het Europees parlement plaatsvinden.

Meetbare resultaten

Onder leiding van voorzitter Bob Borggreve, CDA-raadslid in Nuth, zal JEVP Euregio Maas-Rijn zich inzetten voor haalbare plannen die de komende vijf jaar meetbare resultaten voor jongeren opleveren. Zo sluiten de jonge christendemocraten zich aan bij de CDA-politici in Zuid-Limburg en pleiten ze voor een upgrade van de spoorverbinding tussen Maastricht en Aken. Maar de samenwerking gaat ook verder: samen met de Europarlementariërs uit de Euregio gaan ze werken aan het afbouwen van roaming-tarieven in de grensregio. Door nu knopen door te hakken kunnen mensen in de veel tijd en geld besparen. Jimmy Bastings, vice- voorzitter van JEVP Euregio Maas-Rijn en kandidaat-raadslid in Maastricht: “De inwoners van de Euregio moeten gebruik kunnen maken van meer kansen dan nu worden gegeven door Den Haag, Berlijn en Brussel. Wij laten ons niet leiden door nationale belangen, maar kijken waar we werkelijk het verschil kunnen maken voor onze eigen regio.”

Naast Bob Borggreve, voorzitter van de JEVP-afdeling, en Jimmy Bastings, vice-voorzitter, zijn de Limburgers Ralph Diederen, CDA-raadslid in Beek, en Bob Heijligers, CDJA Limburg-bestuurslid, benoemd tot algemeen bestuursleden van de afdeling.

Leave a comment