Skip links

Belvedèrelaan? Wat is daar te doen?

nol beckers vrijstaand 1 kopieIn het voormalige industrieterrein gelegen achter de Fort Willemweg is de nieuwe weg , Belvedèrelaan , gemaakt die vanaf de nieuwe Noorderbrug een goede verbinding met het Belgische achterland tot stand gaat brengen. Ook moet in dit gebied een concentratie van winkels op het gebied van bouwmarkten, tuin, sfeer en woon-inrichtingswinkels ontstaan. De Gamma zit daar nu in z’n eentje. Met de bekendmaking dat Praxis op Belvedère nieuwbouw gaat neerzetten mét 10.000 m2 tuincentrum krijgt Gamma eindelijk een buurman van formaat.

Maar alleen twee bouwmarkten en een tuincentrum is wat weinig. In het grote, nog kaal en leeg ogend gebied is nog ruimte over voor nog eens zo’n 6000m2 winkeloppervlakte. ( en er ligt nog een zoekopdracht voor 30.000 m2 in de toekomst)

We kennen allemaal het plaatje, een bouwmarkt, een tuincentrum, maar ook winkels met meubels, woondecoratie, bedden en matrassen enzovoort. Dus behalve een Gamma en Praxis, ook Leen Bakker, Jisk, Beter Bed en noem maar op.

Want het is net die combinatie van dit soort winkels die daar winkelen aantrekkelijk maakt; een ruime keuze van artikelen die elkaar aanvullen.

Het wordt ook tijd. Voor de ontwikkeling van het Belvedère gebied is het ook van groot belang dat daar zo snel mogelijk invulling gegeven wordt aan een totaal aanbod aan winkels op het gebied van bouwen, tuin en sfeer en woon inrichting. Er moet meer levendigheid komen, anders blijft het tot in jaren een mooi ontwikkeld, maar leeg en kaal gebied. En dat is niet de bedoeling van alle moeite en investeringen die we gedaan hebben om ondernemers en werkgelegenheid te behouden voor Maastricht. Het CDA heeft afgelopen week in de raadsvergadering een motie ingediend om de resterende 6000m2 waar nu de bestemming bouwwinkels en tuincentra op rust versneld te verruimen met de bestemming woonwinkels. Want het moet een aantrekkelijk gebied worden om te winkelen als je gaat verbouwen of klussen of de tuin wilt gaan opknappen. En dan óók nog dat leuk lampje of die mooie gordijnen kunt scoren. Top.

Leave a comment