Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Wolder, terug naar de kern!!

wolder_maastricht

Het zag er zo veelbelovend uit toen Woningvereniging Servatius enkele jaren geleden met ambitieuze plannen kwam om de dorpskern van Wolder op de schop te nemen. De beide Hoeves Castermans zouden verbouwd worden tot fraaie woningen met appartementen. Het Kerkplein zou onder handen genomen worden en de hele buurt zou daarmee een oppepper krijgen. Kortom, Wolder zou er flink op vooruit gaan.

Maar de kopers bleven weg en Servatius zag zich genoodzaakt het werk uit te stellen. Of af te stellen? Voorlopig zal niemand dat durven toegeven. Anno 2013 zien we de gevolgen. Lege, verpauperde panden die ongewenste bezoekers aantrekken. Een groot, triest uitziend braakliggend terrein. Een armzalig restje muur, hoopvol maar zinloos onderstut door een paar lelijke balken.

Dit is niet wat we willen! Wolder is een levendige, sociale gemeenschap en verdient aandacht. Vooral in deze tijd, waarin het steeds belangrijker wordt om centrale plekken te hebben waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en iets voor elkaar kunnen betekenen. Met levendigheid en gezelligheid. Passend bij het unieke, ondernemende karakter van Wolder.

De afgelopen maanden heeft Josephine Dols van CDA Maastricht dit in haar rol als raadslid al vaker aangekaart, zowel bij de gemeente als bij Servatius. Maar beiden blijven stil. Dols: “Ik vind dit jammer, het wordt tijd dat er wat leven in de brouwerij komt! Wie pakt de handschoen op?”

 

Close