Skip links

Verkiezingsbijeenkomst bij de Theresia

Het CDA zet mensen en gemeenschappen centraal. Juist nu in verkiezingstijd kunnen en willen we dat laten zien. Daarom stond vrijdag 3 november 2023 in het teken hiervan. Vanaf 16:00 uur in de wijk Biesland konden leden en geïnteresseerden zien hoe een kerkgemeenschap en een orkest samenleven in de Theresiakerk. We ontmoetten Parlementskandidaat Ralph Diederen uit buurgemeente Beek bij een gezellige borrel in het aanpalende Athos. Als klap op de vuurpijl kon iedereen de nieuwe orkestzaal zelf uitproberen met een mooi klassiek concert.

Een beeldbepalend monument is behouden voor Maastricht. Met een informatieve rondleiding van Theo Thuis kreeg eenieder een mooi beeld van de verbouwde Theresiakerk. Bijzonder is dat de functie van eredienst op het gehele gebouw is behouden. Dat betekent dat nu zowel kerkdiensten als musiceren in hetzelfde gebouw plaatsvindt. Daar is niets vreemds aan, want klassieke muziek is sterk geworteld in de lange kerktraditie. En dat voelde ook goed in de prachtige oefen- en concertlocatie voor de Philharmonie Zuidnederland, die de binnengestroomde bezoekers mochten ervaren. Het is gelukt om al die functies te combineren. Daarmee is invulling gegeven aan de Kerkenvisie waar CDA Maastricht zich zo sterk voor heeft gemaakt de laatste jaren.

Aansluitend kon het gezelschap het naastgelegen centrum Athos bezoeken. Onder het genot van een drankje kon eenieder kennis maken met Tweede Kamer kandidaat Ralph Diederen. Hij voert campagne voor een krachtige stem van Limburg in Den Haag. Al het moois dat in Maastricht en Limburg gebeurt verdient aandacht van onze landelijke beleidsmakers. Ralph maakt zich daar sterk voor.

Leave a comment