Skip links

Trambus: een reële optie?

trambus_maastrichtDe zustervereniging van CDA Maastricht in België CD&V genaamd, lanceert een voorstel om de Spartacus-tramlijn en de Brabantnet-lijn Willebroek-Brussel te redden: vervang de sneltram door een trambus die volgens de partij de helft goedkoper is. Ze hebben daarvoor een voorstel van resolutie ingediend in het Vlaams parlement.

Zowel de Spartacus-tramlijn Hasselt-Maastricht als de Brabantnetlijn Willebroek-Brussel zitten muurvast door problemen met de infrastructuur. Volgens CD&V is de trambus, die vanaf 2013 rijdt in het Franse Metz, de oplossing. De partij vraagt aan de Vlaamse regering via een resolutie dat De Lijn de trambusvariant onderzoekt.

Een trambus is een bus maar lijkt heel sterk op een tram. Hij kan evenveel passagiers vervoeren als een kleine tram, biedt hetzelfde comfort en is de helft goedkoper, volgens de CD&V. Parlementslid Lode Ceyssens: “Volgens onze simulatie voor de lijn Hasselt-Maastricht kost een tram 200 miljoen, een trambus de helft.”

Naar aanleiding van een ingediende resolutie door onze zusterpartij in het Vlaams Parlement, stellen wij u onderstaande vragen.

  1. Bent u op de hoogte van dit voorstel aan de Vlaamse regering?
  1. Zou dit ook voor het Nederlandse gedeelte een reële optie kunnen zijn?

Met vriendelijke groet

Namens de CDA fractie,

Peter Geelen, gemeenteraadslid, 0631920090

Mat Brüll, burgerraadslid

Leave a comment