Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sporten niet vanzelfsprekend!

rob_frombachDe dagen zijn weer korter met het ingaan van de wintertijd. Zoals velen zullen ervaren, (waaronder ikzelf) komen in de periode van feestdagen en warme chocomelk, de kilo’s er gemakkelijk bij. Voor mij reden om wat extra uurtjes sporten in de agenda te zetten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leer je tijdens groepssporten in een team te werken, bouw je sociale contacten op in je buurt en resulteert fit zijn indirect in beter functioneren. Wat mij betreft dus om verschillende redenen goed om direct met een leuke sport te starten bij die leuke vereniging in de buurt. Helaas is sporten ook voor velen te duur, niet (meer) in de buurt, of ontbreekt het simpelweg aan tijd of motivatie. Automatisch rijst dan de vraag of de gemeente er alles aan doet om de inwoners, jong en oud, voldoende te faciliteren en motiveren, nu én in de toekomst.

Sporten begint eigenlijk op school met gymles en de activiteiten die rond sport georganiseerd worden. Het lijkt me goed als de gemeente de verenigingen en scholen helpt om gezamenlijke activiteiten te organiseren. Kinderen komen er dan misschien wel achter dat ze bijvoorbeeld best kunnen hardlopen, maar het leuker vinden in een team te spelen. Zo worden de scholen niet alleen goed gefaciliteerd maar worden de dure sportparken ook meer gebruikt en krijgen de verenigingen meer leden. Fantastische bijkomstigheid is dat de toekomstige Tom Dumoulins daar worden ontdekt en we ook de nodige helden voortbrengen die een geweldig uithangbord voor onze stad betekenen!

Klinkt toch redelijk dacht ik? Wat doet de gemeente Maastricht eigenlijk om de inwoners en verenigingente ondersteunen en te zorgen dat sport voor iedereen betaalbaar is? Het CDA vindt dat er te weinig gebeurt en de sport meer uit het oogpunt van de vereniging of burger moet worden benaderd en niet enkel als een businesscase. Ik ben van mening dat het vitaal houden van verenigingen voor het nodige sociale contact zorgt in tijden dat we zorgen moeten delen, deze zullen dan ook maximaal gefaciliteerd moeten worden!

Wat ik ga doen is uw wijken, sportparken en verenigingen bezoeken, om te sporten én naar u te luisteren wat er goed gaat, maar ook wat er beter kan. De agenda van mijn bezoeken staat op de facebook pagina en website van het CDA Maastricht, zodat u weet wanneer ik kom. Maar mocht u met mij willen sporten terwijl het niet op de agenda staat, neem dan contact met mij op via onderstaande gegevens. Hopelijk komen u en ik deze winter dan gezamenlijk weer van dat vervelende chocomelk randje af!

Rob Frambach, Tel: 06-11707209

Email: robframbach@cda-maastricht.nl

image002

Close