Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Open brief CDA Maastricht aan burgemeester na alarmerende resultaten Veiligheidsmonitor 2013

Geachte burgemeester Hoes,

Graag wil ik uw aandacht vragen voor het volgende. In een aantal recente onderzoeken, waaronder de AD Misdaadmeter, scoort Maastricht schrikbarend slecht. Hoewel dit onderzoek naar uw mening geen reƫel beeld gaf van de situatie, blijkt Maastricht in een nieuw onderzoek, zijnde de Veiligheidsmonitor 2013 (samengesteld door het CBS in samenwerking met het ministerie van veiligheid en justitie), opnieuw zwaar onder de maat te scoren.

Dagblad de Limburger berichtte er vanochtend ook uitgebreid over. Landelijk zijn we de tweede stad waar overlast wordt ervaren door dronken mensen, drugs-gebruikers en drugshandelaars alsook hangjongeren. De scores zijn zelfs een stuk hoger dan de scores van de grote steden in de Randstad.
Daarnaast zijn verkeersoverlast alsook de verloedering van de openbare ruimte aangekaart in het onderzoek. Ook op deze twee punten scoort Maastricht onder de maat wat betreft overlast van hondenpoep, rommel op straat, vernield straatmeubilair en bekladde muren.

Er is veel aan de hand in Maastricht en het lijkt erop dat dit altijd van buitenaf (buiten de stad) aan de kaak gesteld wordt. Nooit van binnenuit. Dit vindt de fractie hoogst merkwaardig. De gemeente Maastricht zou de eerste moeten zijn die dit signaleert, samen met politie, woningcorporaties, veilige buurten team etc.
Naar aanleiding van deze berichtgeving wil de CDA-fractie u verzoeken een actieplan op te stellen. Daarnaast wilen wij dit thema zo snel mogelijk op de politieke agenda plaatsen.

Met vriendelijke groet namens de CDA fractie,

Vivianne Heijnen
Fractievoorzitter CDA Maastricht

Close