Skip links

Luisterend oor tijdens bijeenkomst ‘Kanteling in de zorg’ op waarde geschat

Bekijk hier de foto’s >>

Bezoekers van het politiek café ‘Kanteling in de zorg’ konden het luisterend oor dat hen afgelopen zaterdag werd geboden ruimschoots waarderen. Dat blijkt uit navraag bij de verschillende deelnemers aan de bijeenkomst in hotel Crowne Plaza in Maastricht.

Het politiek café werd georganiseerd door het CDA Maastricht en diende twee doelen: enerzijds wilden de Christendemocraten uit eerste hand ervaren hoe belanghebbenden in de zorg de aankomende bezuinigingen en verscherpte regelgeving ervaren; anderzijds werd aan de aanwezigen zo goed mogelijk uitgelegd wat er daadwerkelijk dreigt te veranderen in de zorg.

Het luisterend oor dat werd geboden wordt daadwerkelijk meegenomen in de overwegingen en besluitvormingen van de CDA-fractie in de Tweede Kamer. Daartoe was Tweede Kamerlid Mona Keijzer van het CDA speciaal naar het politiek café in Maastricht afgereisd.

Getracht is om alle betrokkenen in de zorg de gelegenheid te geven om te horen en gehoord te worden, zowel zorgaanbieders als zorgafnemers. Naast Mona Keijzer spraken onder meer Genoveef Leers (CDA Provinciale Staten), Miranda Wiegers (zorgvrager/secretaris gehandicapten organisatie Stichting Kompas Nederland) en Gerard van der Velde (voorzitter Adviescommissie Seniorenbeleid).

Diezelfde mix was ook in de zaal terug te vinden. Betrokkenen aan de kant van het zorgaanbod, alsook de kant van de zorgvraag waren op het politiek café afgekomen. De belangstelling is het gevolg van de maatschappelijke actualiteit van het onderwerp én omdat vrijwel iedereen wel een familielid, kennis of vriend heeft die in de zorg werkt of van zorg afhankelijk is.

Raadslid Josephine Dols-Knegtering van het CDA Maastricht over het politiek café: “Er zijn nog veel onzekerheden op het gebied van ontwikkelingen in de gekantelde zorg, maar zeker is dat het CDA oog en oor heeft voor de zorgen van de Maastrichtse burgers.”

Volledig overzicht van de sprekers

 

–        Mona Keijzer – lid van de CDA fractie in de Tweede kamer

–        Genoveef Leers – lid van de CDA fractie in de Provinciale Staten

–        Josephine Dols-Knegtering – lid van de CDA fractie in de gemeenteraad van Maastricht

–        Petra Maas – Hoofd Onderzoek en Innovatie bij Trajekt

–        Miranda Wiegers – zorgvrager / secretaris gehandicapten organisatie Stichting Kompas Nederland

–        Gerard van der Velde – voorzitter van de Adviescommissie Seniorenbeleid

Leave a comment