Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kansen voor verenigingsleven in ENCI-gebied

Mogelijkheden voor werk- en opslagruimten

Zaterdagochtend 1 februari wordt het startdocument over het Plan van Transformatie ENCI-gebied gepresenteerd en besproken. ( AINSI 09.00-12.00 uur ).

CDA-Maastricht ziet kansen voor het Maastrichtse verenigingsleven in het gebied van de huidige ENCI. Het beëindigen van alle activiteiten van HeidelbergCement in Maastricht heeft tot gevolg dat alle gebouwen leeg komen te staan. Het behoud van de gebouwen vanuit industrieel historisch belang is een wens van velen en biedt veel kansen voor een andere invulling. CDA-Maastricht ziet hier eindelijk een optimale kans voor ondersteuning van de verschillende verenigingen.

Maastrichtse verenigingen zijn al jaren zoekende naar geschikte ruimten voor hun verenigingsactiviteiten. Steeds meer verenigingen moeten hun huidige vaste locatie vanwege herontwikkeling verlaten. Deze locaties worden gehuurd op basis van “maatschappelijke” tarieven waarbij het belang van het verenigingsleven voor gaat op het commercieel belang van de verhuurder. Betaalbare ruimten zijn schaars in Maastricht. Zo is er een grote behoefte aan werk- en opslagruimten voor bijvoorbeeld Carnavalsverenigingen, Heiligdomsvaart, Reuzenstoet etc. Maar ook bijvoorbeeld (binnen)sportverenigingen, boksclub, handboog schietvereniging zoeken naar geschikte alternatieve ruimten. Er is een grote behoefte aan verenigingslokalen en volgens CDA-Maastricht liggen er nu kansen in het ENCI-gebied om dit goed te faciliteren.

CDA-Maastricht roept het college op het voortouw te nemen en zich hard te maken voor behoud van de historische gebouwen en na te streven deze (deels) te gaan benutten als Maatschappelijke gezamenlijke verenigingsruimte waarbij het mengbed als eerste geschikte locatie al is benoemd. Roep alle stakeholders bij elkaar en kijk in gezamenlijkheid wat deze kunnen betekenen voor de Maastrichtse volkscultuur en haar verenigingen.

De gemeenteraadsfractie van CDA Maastricht

Close