Skip links

Kandidaatstelling Jan Janssen gemeenteraadsverkiezingen 2014

jan_janssenMaastricht is kandidaat “Europese Culturele Hoofdstad” in 2018. Het CDA Maastricht ondersteunt deze kandidatuur op een open en kritische manier.

Met z’n allen vinden we onze cultuur, vaak gestoeld op jarenlange tradities, maar ook te vinden in vernieuwende eigentijdse vormen, van onze stad, de euregio en haar bewoners, bijzonder. Onze cultuur willen we graag delen met de rest van Europa. Deze begeerde titel biedt onze stad vele perspectieven en opent mogelijkheden op tal van terreinen voor Maastricht en haar inwoners.

Het CDA Maastricht vindt het belangrijk om een brug te slaan tussen de amateurkunsten in de stad en de kandidatuur van Maastricht als Culturele Hoofdstad van Europa. Daarin ligt nog een flinke uitdaging.

Dat is een belangrijke reden voor Jan Janssen om zich namens het CDA kandidaat te stellen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Janssen: “Cultuur bepaalt de hartslag van een stad en haar inwoners en dat is wat mensen bindt en motiveert om hier te leven en te werken”.

Gekoppeld aan de kandidatuur voor Europese Culturele Hoofdstad is het item “bereikbaar Maastricht” natuurlijk een vanzelfsprekendheid voor Jan Janssen. Maastricht, vaak het hart van Europa genoemd, moet de komende jaren beter en sneller bereikbaar worden. De ondertunneling van de A2 en de aanpassing van de Noorderbrug zijn eerste stappen. De verbindingen naar Luik, Aken en Hasselt roepen op om aandacht en aanpassing. Samen met de provincie en het rijk zal duidelijkheid dienen te komen over “Maastricht/Aken Airport” als werkgever maar ook als verbinding met de rest van Europa.

Jan Janssen ziet hierin uitdagingen die hij graag ter hand wil nemen tijdens de komende raadsperiode als gemeenteraadslid voor het CDA Maastricht.

Fractievoorzitter Vivianne Heijnen van het CDA Maastricht: “Als er íemand is die Maastricht en de Maastrichtse politiek op zijn duimpje kent, is het Jan Janssen wel. Het is fantastisch nieuws voor het CDA Maastricht, maar vooral voor de stad, dat Jan, iemand met zó’n maatschappelijke staat van dienst, zich kandidaat stelt als Raadslid. Daar profiteert uiteindelijk iedereen van.

Afdelingsvoorzitter Hanno Hage voegt toe: “Geweldig dat Jan zich kandidaat stelt. Hij weet als geen ander wat er leeft in de Maastrichtse samenleving. Dat is precies wat we graag willen.

Leave a comment