Skip links

Fons Olterdissen ’n iew wijer’

Aanstaande vrijdagavond, 3 maart 2023, om 17.00 uur wordt bij boekhandel Dominicanen het boek “’n iew wijer” gepresenteerd.

Het boek is een hommage aan Alfons Olterdissen die op 24 februari 1923 overleed op 58 jarige leeftijd. Alfons Olterdissen liet Maastricht en de Maastrichtenaren een schat aan verhalen, prozawerken, kemikke opera’s, toneelspelen en het Maastrichtse Volkslied na.

Met dit boek, geïnitieerd door CDA Maastricht, willen we het belang van de volkscultuur, waarvan Alfons in zijn tijd de grote stimulator was, onderstrepen. 

Het boek is van de hand van Jan Janssen, met medewerking van Theo Bovens, Stefan Gybels, Peter Noten en Willem Wolters.

Het boek omschrijft hoe we de afgelopen eeuw zijn omgesprongen met de nalatenschap van Alfons Olterdissen en welke rol deze nalatenschap nog steeds speelt in het dagelijks leven van Maastricht.

Na een drietal presentaties en een muzikaal intermezzo zal het eerste boek worden aan geboden aan de nieuwe centrummanager van Maastricht, mevrouw Astrid Verberne.

Het boek “’n iew wijer” telt 102 pagina’s en is vanaf vrijdagavond 3 maart a.s. te koop bij boekhandel Dominicanen voor de prijs van €14,95.

Leave a comment