Skip links

Eurovisie Songfestival komt in 2020 niet naar Maastricht

De NPO heeft besloten. Het Eurovisie Songfestival komt in 2020 niet naar Maastricht. Een betreurenswaardig besluit want wat was Maastricht en regio een goede gastheer geweest voor een van s ’werelds grootste muziekevenementen.

Een groot compliment is op zijn plaats voor al die mensen die de afgelopen maanden onder hoge tijdsdruk hebben gewerkt aan het bidbook.

Al 22 minuten na de overwinning van Duncan Laurence in Tel Aviv was er een bericht uit Maastricht. Onder leiding van het MECC is vervolgens hard gewerkt aan een stevig bidbook met aandacht voor stad en regio. Door de handen in elkaar te slaan hebben wij, van gemeente tot provincie, van Samenwerkende Hotels tot bedrijfsleven, van gemeenteraad die zelfs het zomerreces onderbrak tot individuele burgers, gezamenlijk laten zien waartoe Maastricht en regio in staat zijn. De Telegraaf kopte ‘Van outsider tot een van de favorieten’.

Kortom, we hebben met zijn allen laten zien dat Maastricht beschikt over gedrevenheid, passie, kennis en veel power om iets te doen slagen. Het was een rollercoaster maar Maastricht staat weer op de kaart, zowel nationaal als internationaal. Daar mogen we trots op zijn!

Niels Peeters

Fractievoorzitter CDA Maastricht

Leave a comment