Skip links

CD(J)A Maastricht en CDA Limburg nemen deel aan demonstratie tegen kerncentrale Tihange

Op zaterdag 12 januari 2013 namen verschillende fractieleden van CDA Maastricht deel aan de demonstratie tegen de kerncentrale nabij Tihange in België.

Het CDJA liep ook mee en heeft zich gezamenlijk met CDA Maastricht uitgesproken over de onveilige situatie die nu is ontstaan ten zuiden van Maastricht. Volgens de Christendemocraten is het onacceptabel dat met de levens van ruim 5 miljoen mensen in het grensgebied met België, Nederland en Duitsland wordt gespeeld.

Met zijn speech heeft de Limburgse CDA-fractievoorzitter Martijn van Helvert de Maastrichtenaar tijdens de demonstratie een hart onder de riem gestoken. Want ook in het Gouvernement maakt men zich grote zorgen over de ontstane situatie en gaat men voor een veilig Limburg. Het CDA in Maastricht en Limburg zal kritisch naar de ontwikkelingen in België op het gebied van kernenergie blijven kijken, omdat de veiligheid van de Maastrichtse burgers voorop staat.”

Fractievoorzitter Martijn van Helvert van CDA Limburg liet tijdens de demonstratie weten: “We willen een veilige omgeving. Een Limburg waar onze kinderen kunnen opgroeien in veiligheid”. Voorzitter Jimmy Bastings van CDJA Maastricht sluit zich daar bij aan: “CDJA Maastricht komt op voor een veilige regio, en daar hoort ook een veilig milieu bij. Een lekkende kerncentrale op korte afstand kan dus absoluut niet!”

Leave a comment