Skip links

CDA Maastricht bezoekt duurzaamste zwembad Nederland

Op zaterdag 1 december 2012 brachten, op uitnodiging van de commissievoorzitters van de raadscommissie Stadsontwikkeling en Breed-Welzijn, zowel commissieleden als andere belangstellenden een werkbezoek aan het in aanbouw zijnde Geusseltbad.

Het zwembad beschikt over diverse soorten baden. Van zorg- en wedstrijdbad tot en met recreatiebad. Diverse commissieleden spraken over een zwembad dat “er gestaag uit begint te zien zoals vooraf gehoopt”.

Er wordt in het Geusseltbad niets aan het toeval overgelaten om er het meest duurzame zwembad van Nederland van te maken. Je vindt er de nieuwste technieken en toepassingen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en exploitatie.

Media 2013, maar bij voorkeur nog vóór de zomer, wordt getracht enkele bestaande problemen op technisch en bouwgebied te verhelpen. Met als doel dat Maastricht en omstreken volop van het buitenbad met bijbehorende ligweide kan genieten. Tot die tijd blijven de bestaande zwembaden in Maastricht hun functie vervullen.

Naast het zwembad worden ook kantines van hockey- en voetbalclubs in het gebouw ingepast. Net als de gemeentelijke sportafdeling.

Jos Gorren, onder meer raadslid voor CDA Maastricht en voorzitter van de raadscommissie Breed-Welzijn: “Men was tijdens de rondleiding duidelijk onder de indruk van dit prachtige project. Zwemliefhebbers kunnen de komende 30 jaar prima vooruit”.

Leave a comment