Skip links

CDA-fracties roepen op tot stevige gezamenlijke veiligheidsaanpak Cox, Weekers en Hoes

Vivianne 22Op 12 mei 2015 presenteerde het AD de jaarlijkse misdaadmeter. Opvallend is het gegeven dat de drie Zuid-Limburgse steden Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht wederom hoog scoren in de lijstjes.

De CDA-fracties van Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht vinden dit een onwenselijk gegeven. De inspanningen die worden geleverd door de burgemeesters van deze drie steden moet groter worden. “Momenteel scoren we al té lang té laag op veiligheid. Het wordt tijd dat de burgemeesters van de drie grote steden dit onderkennen en gezamenlijk actie gaan ondernemen”. aldus Vivianne Heijnen, fractievoorzitter van het CDA Maastricht.

image1De CDA-fracties van deze drie gemeenten zouden graag zien dat burgemeester Weekers, burgemeester Cox alsook burgemeester Hoes veel intensiever in gezamenlijkheid optrekken om de problemen aan te pakken. De huidige aanpak moet steviger en intensiever volgens Heerlense CDA-fractievoorzitter Charles Claessens: “Veiligheid moet een topprioriteit zijn voor de drie burgemeesters. Pak de handschoen op en kom met een goed plan van aanpak voor Zuid-Limburg. ”

De fracties roepen de drie burgemeesters op om vóór de zomer een plan de campagne op te stellen. “Burgemeesters zijn verantwoordelijk voor het veiligheidsbeleid in hun gemeente. Dit probleem moet regionaal worden opgepakt. De burgemeesters zullen er gw394h592_ft1264ezamenlijk voor moeten zorgen dat Zuid-Limburg binnen afzienbare tijd sterk daalt in dergelijke veiligheids-metingen.” aldus Andries Houtakkers, CDA fractievoorzitter in Sittard-Geleen

Leave a comment