Skip links

Bezoek Peter Oskam (tweede kamer) aan Maastricht

Op 16 augustus 2013 is Tweede Kamerlid Peter Oskam van het CDA naar Maastricht gereisd. Doel van zijn bezoek was om een beeld te krijgen van de huidige situatie met betrekking tot het coffeeshopbeleid. In Maastricht zijn op dit moment bijna alle coffeeshops gesloten. Het CDA Maastricht is voorstander van sluiting van de coffeeshops.

Vertrekpunt was het Centraal Station in Maastricht, waarna een bezoek werd gebracht aan Wyck, het centrum en de wijk Bosscherveld. Zo kon Peter Oskam ook horen hoe het drugsbeleid wordt ervaren door de bewoners in de (buiten)wijken van Maastricht.

Oskam is namens de CDA-fractie in de Tweede Kamer woordvoerder Veiligheid, Justitie en Politie. Ondanks de grote hoeveelheid toeristen in de stad, viel het hem op dat het in de buurt van de coffeeshops erg rustig was. “Daadkracht in handhaving geeft goede resultaten”, aldus Oskam na zijn bezoek aan Maastricht.

Namens de fractie waren fractievoorzitter Vivianne Heijnen, raadslid Peter Geelen en burger-niet-raadslid Mat Brüll aanwezig. Ook CDJA voorzitter Jimmy Bastings en nummer zes op de kieslijst, Tjalle de Haan, waren aanwezig bij het bezoek.

De Maastrichtse CDA fractie heeft bij Oskam benadrukt dat het belang van handhaving erg groot is. “Dat is het fijne aan een partij als het CDA, wij kunnen onmiddellijk schakelen met onze Kamerleden, waardoor Maastrichtenaren óók in Den Haag worden gehoord”, aldus fractievoorzitter Vivianne Heijnen van de Christendemocraten.

Het CDA Maastricht is erg te spreken over het bezoek van Oskam, die aankondigde over een paar maanden wederom een bezoek te brengen aan de stad om de situatie te beoordelen.

Bekijk hier de foto’s >>

Leave a comment