Skip links

Artikel 47 vragen betreffend de geplande biomassacentrale te Lixhe (België)

Naar wij vernomen hebben wordt momenteel in de Belgische plaats Lixhe en omgeving een flyer verspreid om de bevolking op te roepen tegen de vestiging te zijn van een vervuilende biomassacentrale.

Volgens de tekst op de flyer gaat de biomassacentrale jaarlijks gestookt worden met 170.000 ton geverfd hout, gevernist hout en hout voorzien van carboleum, etc.

Deze biomassacentrale (Bee Green Wallonia) staat, volgens de flyer, gepland om te worden gerealiseerd op het terrein van CBR te Lixhe, nabij de Nederlandse grens.

In de flyer wordt vrijdag 10 juli als datum genoemd om uiterlijk te reageren.

  1. Bent u door de Belgische autoriteiten geïnformeerd over de geplande realisatie van een biomassacentrale op het CBR terrein in Lixhe?
  1. Bent u door de Belgische autoriteiten geïnformeerd gezien het feit dat de gebruikte grondstoffen zwaar vervuilend kunnen zijn voor het milieu in de totale regio?
  1. Bent u bekend met het gegeven dat de bewoners van Lixhe en omgeving uiterlijk vrijdag 10 juli bezwaar kunnen maken tegen de vestiging van deze biomassacentrale?
  1. Indien u op de hoogte bent van de komst van deze biomassacentrale te Lixhe wat hebt u dan tot nu toe ondernomen richting de Belgische autoriteiten?
  1. Indien u niet op de hoogte bent van deze geplande vestiging wat bent u van plan te ondernemen richting Belgische autoriteiten?

In afwachting van uw reactie,

Jan Janssen
Gemeenteraadslid CDA Maastricht

Leave a comment