Skip links

Echtpaar Ottenheijm bij laatste lichting lintjes Koningin Beatrix

Schermafbeelding 2013-05-03 om 23.24.50Els en Ad Ottenheijm hebben een Koninklijke onderscheiding mocht ontvangen uit naam van Koningin Beatrix (thans prinses Beatrix). Het echtpaar Ottenheijm is geen onbekende onder leden, fractie en bestuur van het CDA Maastricht. Zij hebben in de loop der jaren op vele verschillende manieren hun steun gegeven aan de partij. Veelal achter de schermen in alle bescheidenheid.

Els en Ad Ottenheijm mogen zich voortaan Lid in de orde van Oranje Nassau noemen. Dat is niet voor niets. Hun staat van dienst spreekt dan ook boekdelen. Els is onder meer oud docente en schoolhoofd van de Sint Aloysiusschool in Maastricht. Daarnaast heeft zij zich voor tal van maatschappelijke organisaties ingezet. Veel inwoners uit Maastricht kennen haar van één of meerdere van de verenigingen, stichtingen, commissies of werkgroepen waar zij aan verbonden was. Els, voor velen een gezellige en hartelijke verschijning die altijd wel tijd voor je maakt tijdens een algemene ledenvergadering, heeft een zwak voor het Maastrichts dialect. Zij was daarom onder meer voorzitter en vicevoorzitter van de Veldeke-Krink Mestreech. Ze werd een autoriteit op het gebied van dialect(spelling) en menig Maastrichtenaar kan bij Els terecht voor spellingkwesties.

Echtgenoot Ad heeft een vergelijkbare staat van dienst op zijn naam staan. Net als bij Els is het letterlijk tevéél om in dit artikel te benoemen. Toch staan wij stil bij zijn voorzitterschap van het Comité Dodenherdenking in Maastricht en zijn vicevoorzitterschap (alweer sinds 1992) van de Stichting Oranjecomité Maastricht. Ad is verder bestuurslid van de Raad van Kerken Maastricht en vervult diezelfde functie bij de overkoepelende Sint Vincentiusvereniging Maastricht. Ook was hij betrokken bij diverse buitenschoolse activiteiten. Dit ‘bescheiden’ lijstje is bij lange na niet compleet. Ad is op vele manieren betrokken bij stichtingen, verenigingen en andersoortige maatschappelijke en kerkelijke instanties. Zowel Els als Ad beschikt over een staat van dienst die hun Koninklijke onderscheiding meer dan waardig is.

Fractie en bestuur van het CDA Maastricht hebben vaak gebruik kunnen maken van de diensten van het echtpaar Ottenheijm en zoon Joep. Wij hopen dat ook in de toekomst te kunnen blijven doen.

Beste Els en Ad, van harte gefeliciteerd met jullie Koninklijke onderscheiding. Eigenlijk schieten woorden tekort om onze waardering te omschrijven.

Leave a comment