Skip links

De stempassen liggen al op de mat

De eerste stempassen liggen al op de mat

De verkiezingen komen dichtbij. We berichtten reeds over het vaststellen van het verkiezingsprogramma van CDA Maastricht en de kandidatenlijst. Daar tussendoor zijn de campagnevoorbereidingen in volle gang. Meer dan ooit worden dit de verkiezingen van en voor Maastricht. De landelijke politiek lijkt ver weg en is behoorlijk onpopulair. Volgens I&O Research hebben drie op tien kiezers er (tamelijk) veel vertrouwen in. Twee derde echter niet zo veel of helemaal niet. Ze verwachten niet dat dit kabinet de grote problemen (zoals de woning- of klimaatcrisis) gaat oplossen. Reden temeer om als CDA vooral in te zetten op het oplossen van onze lokale problemen. En volop zichtbaar te zijn met aansprekende kandidaten in de wijken. Hieraan wordt nu gewerkt met een sterk team dat meer posters en borden zal plaatsen dan ooit. Daarnaast gaan de kandidaten actief de wijken in en in gesprek met de mensen. Op facebook en twitter is dit nu al goed te merken.

Foto: borden voorbereiden in het magazijn bij Willy Quaaden

In de aanloop naar de verkiezingen organiseert CDA Maastricht op zondag 6 maart een gezellige familie – en vriendendag. Van 14.00 tot 19.00 uur bent U allemaal welkom bij Manege ’T Vroendael, Bronckweg 520, Maastricht.
Onze staatssecretaris Vivianne, Heijnen, wethouder Niels Peeters, fractievoorzitter Gabrielle Heine en alle kandidaten zijn aanwezig en willen graag met u in gesprek gaan. We willen vooral samen een gezellige dag met familie en vrienden en zorgen voor een hapje en een drankje, livemuziek en voor de jeugd zijn er verschillende leuke attracties. Wij hopen u met zoveel mogelijk mensen te ontmoeten en breng vooral familie en vrienden mee!!

Verder zijn er 3 interessante thema-avonden georganiseerd. Telkens op onderwerpen die er bij veel mensen in de stad toe doen. Op 16 februari 2022 ging het over preventie (zie het artikel verder in deze nieuwsbrief). Op 7 maart 2022 gaat Gabrielle Heine in gesprek met Jo Coenen, Mathieu Segers en Sander Schimmelpenninck over samenleven in de stad. Op 8 maart 2022 gaat Theo Bovens in gesprek met Beppie Kraft, Peter Noten, Jan Janssen en Leonie Cornips  over de Maastrichtse taal. Op de CDA-website kunt u zich daarvoor aanmelden (www.cdamaastricht.nl/agenda). Maar het allerbelangrijkste is de inzet van ons allemaal om mensen aan te spreken op de kracht van het CDA als brede middenpartij die aantoonbaar bijdraagt aan een beter stadsbestuur.

Leave a comment