Skip links

CDA Maastricht schrijft college open brief over situatie in de Heeg

Op 27 februari 2018 hebben bewoners van de wijk de Heeg de noodklok geluid. Ze maken zich ernstige zorgen over de achteruitgang van de wijk en hebben een document aangeboden aan burgemeester Penn-te Strake voorafgaand aan de raadsvergadering.

Hoewel het college van Maastricht al jaren praat óver de wijk De Heeg, wordt niets gedaan om de problemen aan te pakken. Ook worden de bewoners niet betrokken in het nadenken over oplossingen.

Het gaat de inwoners niet alleen om het winkelcentrum, het gaat over meer zaken zoals over verenigingen die vanwege te hoge kosten genoodzaakt zijn om hun vrijwilligersactiviteiten te verplaatsen of te beëindigen.

Met lede ogen zien bewoners aan hoe verenigingen vertrekken of stoppen, hoe de wijk verloedert, onderhoud achterwege blijft, veel overlast is en dat het winkelcentrum op sterven na dood is. Bewoners vinden het een schande hoe met de wijk wordt omgegaan en kwamen in actie.

Het CDA Maastricht wil dat er actie wordt ondernomen.

Raadsleden Mat Brüll en Gea van Loo hebben naar aanleiding van de noodkreet  een open brief gestuurd aan het Maastrichtse college.

Deze open brief vindt u hier.

Leave a comment