Skip links

Nol Beckers

Raadslid en vice-fractievoorzitter,
domeinen Economie, Sport, Cultuur en Algemene zaken

Ik ben Nol Beckers. Ik ben al meer dan 40 jaar woonachtig en werkzaam in Maastricht en heb een Maastrichts Antiquariaat en lijstermakerij in Wyck, waar ik ook woon. In de loop van vele jaren ben ik, veelal als bestuurder, actief geweest in vele verenigingen en Stichtingen en weet daarom goed wat er speelt in de maatschappij en welke problemen vragen om een oplossing.

Vanuit die maatschappelijke betrokkenheid en ruime bestuurlijke ervaring ben ik tientallen jaren geleden ook actief geworden in de politiek. Acht jaar lang als secretaris/penningmeester van het CDA bestuur, als fractieondersteuner, burgerraadslid, lid en AB lid van het Waterschap en sinds maart 2022 ook als Raadslid. Vanuit het besef dat we samen verantwoordelijk zijn voor elkaars leven zet ik me in voor de belangen van onze stad en haar inwoners. Ik doe dat vanuit de kernwaarden respect en verbinden.

In mijn werk voor de stad zijn dit mijn speerpunten:

  • Inzetten voor een betere bereikbaarheid van onze stad en tevens zorgen voor een meer duurzaam woon- en werkklimaat met meer groen;
  • In een stad met een historie op het gebied van maakindustrie wil ik stimuleren en versterken het lokaal ambachtelijk ondernemerschap, de kleine creatieve ondernemers en ook de creatieve maakindustrie;
  • Blijven werken aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat, dat met name ruimte biedt aan startups en hoogwaardige zakelijke dienstverlening.