Skip links

Hubert Mackus

Wethouder Economie, Sport, Water, Natuur en Landschap

Ik ben Hubert Mackus en ben geboren en getogen in Nederweert en woon daar totdat ik naar Maastricht verhuis. Na gewerkt te hebben als accountmanager in de voedingsindustrie ben ik werkzaam geweest als persoonlijk assistent van een Tweede Kamerlid, als bestuursassistent van een Gedeputeerde van Limburg en als directeur van het partijbureau van het CDA Limburg. Naast mijn werk ben ik onder andere ook maatschappelijk actief (geweest) als beschermheer van het Brits Militair Kerkhof te Nederweert, lid van de Raad van advies van een Openlucht Museum, voorzitter van Bucket List en als voorzitter van de Stichting Kinderfonds Midden-Limburg.

De kennis en ervaring die ik opdeed in de politiek ondersteunende en maatschappelijke functies gaven mij een drive om ook zelf actief te worden in de politiek. Eerst als burgerraadslid en daarna tien jaar als Raadslid in de gemeente Nederweert. Daarop volgend ben ik wethouder geweest van Nederweert en daarna lid van de Gedeputeerde Staten van Limburg.

Met mijn ruime bestuurlijke ervaring en mijn sterke netwerk wil ik graag werken aan het Maastricht van morgen. Als gepassioneerd bestuurder wil ik dat doen door te inspireren, open te zijn en doortastend om zo de mensen in beweging te krijgen, waarbij ik scherp ben op het resultaat dat wordt behaald.

In mijn werk voor de stad zijn dit mijn speerpunten:

  • Versterken van de kenniseconomie door het verder ontwikkelen van Maastricht Health Campus en het realiseren van een tweede broedplaats voor nieuwe startende bedrijven;
  • Zorgen voor een betere bescherming van Maastricht tegen hoog water, echter op een wijze die ook kwaliteit toevoegt aan de stad;
  • Ertoe bijdragen dat steeds meer Maastrichtenaren gaan sporten en bewegen, onder meer door het verbeteren van sportaccommodaties en beweeg- en speelvoorzieningen in de wijken.