Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Eerlijke economie

In een eerlijke economie profiteert iedereen mee van het werk dat we samen verzetten. Dat is nu niet het geval. Mensen op de werkvloer trekken steeds vaker aan het kortste eind. Ze zijn vaker werkloos of aangewezen op kleine losse baantjes of tijdelijke contracten. Een eerlijke economie verbindt de belangen van werknemers en werkgevers, van rendement en verantwoordelijkheid.

Een eerlijke economie is ook een duurzame economie, waar ondernemerschap loont en groei en bedrijvigheid de toekomst van onze kinderen versterkt in plaats van belast. Dat is wat rentmeesterschap betekent. Wij nemen afstand van de wegwerpcultuur waarin mensen, de natuur en natuurlijke hulpbronnen na gebruik worden afgedankt. Wij nemen afstand van de jachtige 24-uurseconomie, waarin alles draait om kopen en consumeren.

De kansen liggen er. Volop. Vrijwel geen land drijft zoveel handel met het buitenland en heeft zo’n diverse combinatie aan economische activiteit. We zijn sterk in innovatie, landbouw en voeding met universiteiten als die van Eindhoven en Wageningen als knooppunt. Via Schiphol en Rotterdam zijn we verbonden met de rest van de wereld. We verbinden traditie en toekomst in conglomeraten en regio’s van familiebedrijven en start ups. Het vertrouwde Rijnlandmodel staat garant voor stabiele en harmonieuze arbeidsverhoudingen.

Close