Skip links

Roy Janssen

Burgerraadslid, domein Sociaal

Ik ben Roy Janssen en ben geboren en getogen Maastrichtenaar. Met veel plezier woon ik in het historische centrum van Maastricht. Tot voor kort was ik werkzaam als behandelend psycholoog in de Jeugdzorg. Ik heb recent een overstap gemaakt naar de Universiteit Maastricht waar ik werkzaam ben als studieadviseur/studentenpsycholoog bij de rechtenfaculteit.

Van kinds af aan ben ik ondergedompeld in de rijke cultuur van onze stad. Van acoliet in de Sint Servaasbasiliek tot walsend over het Vrijthof tijdens de Rieu-concerten. Ik ben ook iemand die geheel opgaat in de Mestreechter vastelaovend. De ‘Mestreechter taol’ draag ik een zeer warm hart toe. Het zijn allemaal voorbeelden van immaterieel erfgoed die mensen over generaties heen plezier en inspiratie geven.  

Voor die cultuurrijke stad  wil ik me graag inzetten. Ik doe dat als burgerraadslid van onze CDA fractie.

In mijn werk voor de stad zijn dit mijn speerpunten:

  • Inzetten voor een goed functionerend sociaal domein, waarbij gezondheidspreventie een belangrijk element is;
  • Zorgen voor het behoud van onze cultuur door de uitgaven daarvoor op peil te houden. Dat betreft materieel cultureel erfgoed als monumenten kunstcollecties en archieven, maar ook immaterieel erfgoed als volksfeesten en tradities;
  • Bijdragen aan een passende en goed functionerende Jeugdzorg. Hierbij inzetten op zowel preventie als een goed  budgethouderschap en een goede aanbesteding.