Jan Janssen

Volg mij op Facebook

Mag ik me even aan u voorstellen?

Ik ben Jan Janssen, geboren en getogen Maastrichtenaar. Getrouwd met Anneke en vader van drie kinderen en bompa van inmiddels 5 kleinkinderen.

In het dagelijks leven ben ik veelal bezig met het geschreven woord. In het Zondagnieuws staat wekelijks een column van mijn hand. Daarnaast schrijf ik commerciële teksten en houd interviews. Het schrijven en presenteren van Mestreechter Verhaole is eveneens één van passies.

Ik ben ingeburgerd in het Maastrichtse verenigingsleven en vind daar helemaal mijn draai. Ik heb jaren geleden, samen met Huub Noten, het Maastrichts Volkstheater het levenslicht laten zien en ben nog steeds acteur bij dit mooie gezelschap. In 1986 mocht ik carnavalsvierend Maastricht voorgaan als stadsprins en ben vanaf dat jaar lid van de Tempeleers. 15 jaar lang mocht ik met veel plezier de functie van ‘otoriteitetoeker’ gestalte geven. Ook mocht ik 17 jaar lang ieder jaar ‘uit Spanje’ komen met de pakjesboot.

Samen met enkele vrienden heb ik zitting in de Stichting ‘de Vief Köp’. Een stichting die ondersteunend wil zijn bij allerhande culturele evenementen in onze stad. Tevens ben ik erelid van de Wieker Famfaar Sint Franciscus.

Als lid van de stichting ‘het Graf van Sint Servaas’ heb ik meerdere keren deelgenomen aan de organisatie van de zevenjaarlijkse Heiligdomsvaart. Jaarlijks maak ik, veelal samen met Anneke, de reis naar Lourdes om daar als reisleider de bedevaart te begeleiden. Samen met pastoor Mattie Jeukens en enkele andere vrijwilligers vieren we elk jaar, in een volle kerk in het Wittevrouwenveld, op 11 februari de eerste verschijning in Lourdes.

Nu wil ik stappen zetten in de Maastrichtse politiek. Het CDA Maastricht is mijn partij.

Als je leest wat ik hierboven over mijzelf schrijf dan zul je begrijpen dat ik mijn steentje wil bijdragen op het gebied van cultuur. Ik geloof in een samenleving met voldoende kansen en toekomstmogelijkheden. Een samenleving waarin niemand buiten de boot valt. Voor mij staat de mens daarin centraal. Cultuur zie ik als de verbindende factor in onze samenleving. Cultuur geeft onze rijke geschiedenis weer. Cultuur verbindt en maakt ons tot wie we zijn en kan daarom op grote persoonlijke interesse rekenen. Voor mij betekent het CDA Maastricht de daad bij het woord van mijn idealen voegen. Ik hoop dat we de komende gemeenteraadsperiode de wensen van onze kiezers kunnen inlossen. Daar ga ik voor!

Jan Janssen

Close