Enno Soeren

Mijn naam is Enno Soeren. In het bestuur vervul ik de functie van penningmeester.

Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht. Later heb ik nog de postdoctorale registercontrollersopleiding gedaan (RC titel).

Nadat ik 2 jaar in de gemeente Nuth werkte, heb ik in 1998 de overstap gemaakt naar de gemeente Maastricht. Daar heb ik 19 jaar gewerkt in diverse functies. Ik was onder andere afdelingshoofd van  de financiële administratie en treasury, ik was Hoofd Belastingen, ik was hoofd Publieke Dienstverlening en laatstelijk was ik Manager van het Shared Service Center waar onder andere ICT en Financiële Administratie en Advisering onder vielen.

In oktober 2016 heb ik de overstap gemaakt naar de WML. Daar ben ik nu Manager IT. Dit was voor mij na 19 interessante jaren bij de gemeente een mooie nieuwe stap in mijn carrière en het maakt het bovendien mogelijk om mijn CDA-lidmaatschap, wat ik sinds 2014 jaar ben, actiever op te pakken.

Ik ben geboren en getogen in Maastricht, woon in Scharn, ben gehuwd en heb drie kinderen. Naast mijn werk en gezin besteed ik graag tijd aan het besturen van verenigingen en stichtingen. Ik was onder andere 8 jaar penningmeester van Stichting Dragersgilde van St. Servaas, van Stichting Rama en ik ben al 9 jaar penningmeester van Woningbouwcoöperatie Ons belang. Ik ben lid van het Graf van St. Servaas en van de commissie Pelgrimages en Vieringen die bijdraagt aan de organisatie van de Heiligdomsvaart. Bij WML ben ik penningmeester van de Personeelsvereniging.

Verder geef ik part-time les aan de Maastricht University. Dit doe ik bij de Registeraccountantsopleiding in het vak Internal Control & Accounting Information Systems.

Het penningmeesterschap vervul ik graag omdat ik het leuk vind om met mijn vak bezig te zijn in een bestuurlijke omgeving, omdat ik het belangrijk vind om verantwoordelijkheid te nemen en omdat ik het leuk vind om dit te doen in verenigingsverband samen met andere mensen.

Close