Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jan Janssen

Portefeuille: Cultuur, Verkeer, Vervoer, Waterstaat, Volksgezondheid en Milieu

e-mail: jan.janssen@gemeenteraadmaastricht.nl
Tel: 06-20144916

Over Jan:

Ik ben Jan Janssen, geboren en getogen Maastrichtenaar. Getrouwd met Anneke en vader van drie kinderen en bompa van inmiddels 7 kleinkinderen.

In de gemeenteraad gaat mijn eerste aandacht uit naar diverse onderwerpen maar voorop staat “kunst en cultuur”. Dat komt omdat ik mijn hele leven op dat vlak bezig ben geweest en nog steeds bezig ben. Ik heb jaren geleden, samen met Huub Noten z.g., het Mestreechs Volkstejater opgericht en heb heel wat rollen met veel plezier gespeeld en gezongen.

Een opleiding aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten heb ik gevolgd en tekenen en schilderen hebben nog altijd bijzondere aandacht.

De kerstwandelingen, samen met vriend Rob Meurders, zijn een vast onderdeel van het jaar geworden. Talloze mensen doen we hier ieder jaar een plezier mee en brengen hele families en vriendengroepen in de juiste sfeer.

Sinds 1986, na stadsprins Jan d’n Ierste te zijn geweest, maak ik deel uit van de Tempeleers. 15 jaar lang mocht ik de functie bekleden van “otoriteitentoeker” en mocht ik de carnavaleske strijdbijl hanteren en het tegen 4 burgemeesters opnemen.

Fanfare Sint Franciscus, de Wieker Famfaar, deed mij de eer aan om mij te benoemen tot erelid van dit muzikale gezelschap.

Ik ben lid van Stichting de Vief Köp. Een stichting die ondersteunend werkt bij allerhande culturele evenementen in onze stad.

Bovendien ben ik lid van vereniging “het Graf van Sint Servaas” en draag ik al jarenlang mijn steentje bij tijdens het organiseren van de zevenjaarlijkse Heiligdomsvaart.

Lourdes en de gebeurtenissen die daar plaatsvonden hebben een apart plekje bij mij. Ieder jaar op 11 februari (de dag van de 1e verschijning) organiseer ik samen met anderen en pastoor Matti Jeukens een Lourdesviering in de kerk van het Wittevrouwenveld.

Maastricht is een fijne stad om in te leven. Ik wil me dan ook via het CDA inzetten voor deze stad en haar bewoners. Uit het bovenstaande mag blijken dat ik mensen om me heen nodig heb om dingen te doen om het leven, samen, een stukje rijker en aangenamer te maken. Daarom heb ik gekozen voor het CDA dat als vaste waarde heeft “niemand mag uit de boot vallen”. Deze stelregel onderschrijf ik voor de volle 100%. Ik hoop dit ook, namens de kiezers, waar te kunnen maken.

Close